Visul viitorului de la acea perioadă este din ce în ce mai puternic.

ORIENT a creat numeroase produse unice. Printre acestea, cel mai mare exemplu este seria Retro-Future, lansată în 2005. Aceste ceasuri, cu elemente din stilul ORIENT, exprimă motivele cameră și chitară. Retro-Future a fost restaurat în 2020 pentru a celebra cea de-a 70-a aniversare a ORIENT.

(Stânga) Retro-Future Camera
RA-AR0204G. Cel mai nou model care este o reproducere a originalului lansat în 2005. Designul este în esență același ca originalul, însă detaliile au fost îmbunătățite. Fotografia prezintă modelul cu cadranul Jaguar Focus. Ediția ORIENT în cantitate limitată pentru cea de a 70-a aniversare. Întoarcere automată (Cal. F6S22). 24 bijuterii. 21.600 vibrații/oră. Rezervă de putere: aprox. 40 de ore. SS (diametru 40,8 mm, grosime 12,6 mm). Rezistență la apă: 5 bari. Ediție limitată de 2.300 de ceasuri în întreaga lume. Prețul modelului echivalent din Japonia este de 58.000 ¥.

(Dreapta) Retro-Future Camera original
Acesta a fost modelul Retro-Future Camera original, care a fost conceput pentru a reproduce camerele cu telemetru din anii '50. Ceasul a fost lansat inițial în 2005. A fost relansat în 2010 cu funcții de oprire a secundarului, funcții de întoarcere manuală și cu o coroană de împingere/tragere. Întoarcere automată (Cal. F6S22). 24 bijuterii. 21.600 vibrații/oră. Rezervă de putere: aprox. 40 de ore. SS (diametru 41,8 mm, grosime 13,7 mm). Rezistență la apă: 10 bari. Producție întreruptă.

ORIGINE

NOU

ORIGINE

Detalii ale modelului Retro-Future Camera original, subliniind aspectul mecanic al camerei cu telemetru. Cadranul, cu un design cu obturator pentru cameră, are o fereastră care dezvăluie axa.

NOU

Cadranul modelului de reproducere, care are un contrast mai clar decât originalul. Cercul micului cadran secundar pentru secunde fost reîncadrat, iar sticla deasupra ferestrei skeleton de pe ceasul original a fost eliminată pentru a scoate mai mult în evidență rotița de echilibrare. De asemenea, spațiul liber dintre cadrane și brațe a fost redus.

ORIGINE

Dispozitivul de protecție al coroanei, care este asemănător cu vârful pătrat al unei camere cu telemetru. Circumferința exterioară a lunetei și a coroanei este zimțată asemenea butoanelor unei camere, iar ceasul oferă per ansamblu imaginea unei camere.

NOU

Uitându-ne în lateralul carcasei, marginea carcasei iese în evidență în comparație cu originalul și există mai puține distorsiuni pe suprafață. Nivelul ridicat al preciziei prelucrării poate fi observat dintr-o privire prin compararea formelor coroanelor.

ORIGINE

Mecanismul seriei Cal. 46 văzut din spatele carcasei. Din spate, se poate observa că spatele carcasei nu este rotund, însă are o formă unică de perniță.

NOU

Forma spatelui carcasei a fost revizuită pentru a o face rotundă. Finisajul carcasei a fost îmbunătățit semnificativ.

ORIENT și-a exprimat atracția pentru ceasuri printr-o varietate de moduri. Aceasta este bine simbolizată prin seria Retro-Future pusă la vânzare în 2005. Abordarea neconvențională a mărcii ORIENT este exprimată prin alegerea motivelor, inclusiv chitară, cameră, automobil și bicicletă, iar aceste eforturi s-au bucurat de un succes excelent. Într-o perioadă în care nu exista o cerere puternică de ceasuri mecanice, această combinație tematică cu alte elemente a fost extrem de eficientă. După cum declară designerul Katsunori Kume, acesta este „un experiment în special pentru o perioadă în care sunt readuse la viață ceasurile de mână mecanice”. Acest model Retro-Future a fost reprodus pentru cea de-a 70-a aniversare a ceasurilor ORIENT în 2020. Designul de bază rămâne neschimbat, dar forma a fost rafinată, reflectând modul în care ORIENT s-a maturizat. Deși este încă unică, excentricitatea a fost ușor redusă pentru ca acesta să fie un ceas obișnuit. Acest lucru demonstrează maturitatea ORIENT în calitate de marcă.

Noul model Retro-Future Camera urmează designul esențial al primului model lansat în 2005, dar a evoluat atât de mult încât pare a fi un alt ceas. Cea mai mare schimbare este carcasa. Dispozitivul de protecție al coroanei, care este asemănător cu vârful pătrar al unei camere cu telemetru, a fost reînnoit într-o formă mai rafinată, cu reproducerea și finisajul detaliilor actualizate. Îndepărtarea afișajului cu rezervă de putere la ora 12 și fontul mai fin al indicilor de pe lunetă îi conferă o coerență mai mare ca ceas. O astfel de discreție subtilă cuprinde fiecare detaliu. Versiunea anterioară a fost prevăzută cu o brățară cu trei rânduri în formă unică sau cu o curea din cauciuc. Modelul în ediție limitată este prevăzut acum cu o curea din piele de vițel cu puncte bine texturate. Fanta din jurul circumferinței exterioare a cadranului are o deschidere mai mare pentru un contrast mai intens, iar cadranul este colorat cu Jaguar Focus, care reprezintă culoarea tematică pentru cea de-a 70-a aniversare a ceasurilor ORIENT. Nuanțarea Jaguar Focus a fost intensificată, iar logo-ul ORIENT de la ora 12 și micul cadran secundar pentru secunde de la ora 6 au fost concepute pentru a ieși în evidență cu nuanțe de negru spre stânga și spre dreapta, și nu împrejurul cadranului. Ceasurile ORIENT anterioare nu au exprimat o asemenea atenție la detalii.

Configurația carcasei a fost, de asemenea, modificată la modelul din ediția de reproducere. Modelul original Retro-Future avea o carcasă în formă de perniță, iar noul model Retro-Future are un spate al carcasei cu o formă rotundă, iar textura a fost, de asemenea, îmbunătățită. La reproducerea modelului Retro-Future, Epson a ales să creeze o carcasă complet nouă, în loc să încerce să refacă versiunea existentă. Textura de ceas a fost îmbunătățită și mai mult prin realizarea unor margini ale carcasei și a unei coroane mai pronunțate. Decizia de a nu reface carcasa precedentă demonstrează mândria ORIENT de astăzi. Modelul nou și modelul precedent Retro-Future sunt asemănătoare, însă detaliile lor sunt complet diferite.

Noua serie Retro-Future realizează echilibrul perfect între caracterul unic și practic și o textură îmbunătățită. Totuși, prețul nu s-a schimbat semnificativ. Chiar dacă atractivitatea sa ca ceas a crescut semnificativ, prețul este de numai 58.000 ¥ în Japonia. „Visul viitorului de la acea vreme” rămâne la un preț accesibil. Acesta este secretul din spatele mărcii „ORIENT.

ORIGINAL RETRO-
FUTURE GUITAR

ORIGINAL RETRO-
FUTURE GUITAR

ORIGINAL RETRO-
FUTURE CAMERA

Seria Retro-Future a combinat designul industrial al anilor 1950 până în anii 1970 cu ceasurile mecanice. Au fost lansate diverse modele, începând cu Retro-Future Camera în 2005.
(Dreapta) Modelul original Retro-Future Camera lansat pentru prima oară în 2005. Deoarece acest ceas era atât de popular, în 2010 a fost lansată o versiune cu specificații îmbunătățite.
(Mijloc) Modelul Retro-Future Guitar care a fost adăugat în 2014. Cadranul a fost realizat folosind lemn natural, la fel ca la o chitară adevărată.
(Stânga) Modelul Retro-Future Guitar cu cadran roșu lansat în 2013.
Producție întreruptă la toate aceste modele.

*Retipărit din ediția japoneză Chronos din martie 2020

Urmăreşte-ne pe Instagram

Colors on the website may not be the exact color as the actual product. The specifications will be modified without notice for technical improvements.
The code on the dial or the caseback may differ from the actual product. Please note that some items on the website have limited availability.