Dedicare faţă de precizie
Suntem una dintre singurele companii de ceasuri care fabrică mecanismele la nivel intern, de aceea modelele ORIENT şi ORIENT STAR sunt realizate cu cea mai înaltă calitate şi precizie posibilă.

Diferenţe între ceasurile mecanice şi cele cu quartz

Ceasurile mecanice şi cele cu quartz funcţionează diferit, însă fiecare oferă propriile beneficii şi experienţe pentru utilizator.

Mecanice

Un ceas mecanic este acţionat doar de mecanismul principal. Asamblat din sute de piese, mecanismul unui ceas este denumit uneori inima ceasului. În ceasurile cu întoarcere manuală, inima bate atunci când mecanismul principal este întors manual la coroană, conferindu-i o calitate unică, aproape umană. Acesta este diferit de ceasurile mecanice cu întoarcere automată, în care mecanismul principal este întors de mişcarea braţului purtătorului.

Măiestria şi fiabilitatea sunt mărcile unui ceas mecanic. Aceste ceasuri pot rezista mulţi ani dacă sunt îngrijite în mod adecvat, de aceea pot fi amintiri de familie ideale care pot fi moştenite şi apreciate timp de mai multe generaţii.

Quartz

Există trei tipuri diferite de ceasuri cu quartz, însă fiecare este alimentat de o baterie. Un ceas cu quartz analogic este la fel ca un ceas mecanic în sensul că are angrenaje pentru a transmite energia, însă este alimentat de baterie şi foloseşte uneori un cristal de quartz pentru a menţine precizia. Un ceas cu quartz digital foloseşte un circuit electronic în loc de angrenaje. Iar un ceas cu quartz solar foloseşte energia bateriei provenită din diferite surse de lumină, aceasta fiind încărcată în celula solară de sub cadran. Acestea pot fi analogice sau digitale şi sunt definite ca fiind alimentate cu baterie sau cu energie solară.

Cum funcţionează ceasurile mecanice
Piesele unui ceas mecanic funcţionează împreună pentru a crea cursivitatea mişcării care ajută ceasul să indice timpul, pentru a putea captura cu acurateţe fiecare moment.

Întoarcere manuală

Ideale pentru utilizarea zilnică sau evenimente speciale, ceasurile mecanice cu întoarcere manuală încep să funcţioneze imediat după întoarcere şi se comportă cel mai bine atunci când sunt întoarse exact în acelaşi moment al zilei.

Ceasurile mecanice cu întoarcere manuală au trei piese principale care determină mişcarea. Prima piesă, arcul principal, este responsabilă cu energia şi este întoarsă prin rotirea coroanei încet şi cu atenţie. Energia este stocată în arcul principal al rotiţei de întoarcere şi este transferată către a doua piesă, rotiţele dinţate, care transmit energia şi mişcă limbile ceasului. Aceeaşi energie este apoi convertită din mişcare rotativă în mişcare alternativă rectilinie de către mecanismul responsabil cu transferul de energie. În acelaşi timp, energia este aplicată asupra celei de-a treia piese, rotiţa de echilibru, pentru a continua mişcarea alternativă rectilinie. Rotiţa de echilibru oscilează înainte şi înapoi pentru a menţine precizia. Acurateţea orei este menţinută de spiral, prin ajustarea precisă a echilibrului. Limbile sunt ataşate la fiecare rotiţă de acţionare pentru a indica ora din zi.

Întoarcere automată

Ceasurile mecanice cu întoarcere automată, denumite şi automate, sunt ideale pentru utilizatorii ocupaţi care nu doresc să îşi facă griji în legătură cu întoarcerea. Ceasul continuă să funcţioneze atât timp cât se află la mâna utilizatorului. Trebuie purtat cel puţin opt ore la rând pentru a indica timpul cu cea mai înaltă precizie şi poate rezista aproximativ 40 de ore fără să fie purtat.1

Ceasurile mecanice cu întoarcere automată au trei piese principale care le determină mişcarea. Prima este o piesă semi-circulară denumită rotor, care este fixată pe poziţie de un rulment cu bilă care se roteşte pentru a întoarce arcul principal în urma mişcării încheieturii purtătorului. A doua parte este ştiftul excentric, care utilizează gravitatea pentru a activa un pivot şi determină balansarea rotorului. Forţa mişcării rotorului este apoi transferată către a treia piesă, roata cu piedică, care este un mecanism de întoarcere ataşat la restul componentelor. Roata cu piedică măreşte dimensiunile ceasurilor mecanice cu întoarcere automată în comparaţie cu ceasurile cu întoarcere manuală, deoarece este un mecanism suplimentar.2

Avantajele ceasurilor mecanice

Energie ecologică

Fiind produse economice şi ecologice, ceasurile mecanice nu folosesc electricitate, iar piesele acestora sunt fabricate din materiale naturale.* Prin urmare, sunt produse cu adevărat ecologice.

Prestigiu

Datorită calităţii şi frumuseţii, ceasurile mecanice au o reputaţie foarte bună, fiind asociate în trecut cu belşugul, bunul gust şi cultura.

Calitate

Un ceas mecanic se opreşte atunci când este dat jos sau dacă nu este purtat perioade de timp îndelungate. Acest lucru contribuie la economisirea energiei şi împiedică uzarea mecanismului. Dacă este întreţinut şi îngrijit regulat, un ceas mecanic este o investiţie durabilă care poate rezista mai multe generaţii.

Creaţi momente de neuitat cu ORIENT

1. Sursa: http://forums.watchuseek.com/f2/how-often-do-you-have-wind-hand-wound-mechanical-250806.html

2. Sursa: https://automaticwatchesformen.com/how-does-automatic-watch-work

* Ceasurile mecanice conţin curele din cauciuc care sunt folosite pentru a fixa piesele. Această componentă nu este considerată naturală.