Modele nostalgice readuse la viață și inspirate din colecțiile anterioare

Orient Watch Company a fuzionat cu Seiko Epson în 2017. Din acel moment, ORIENT a utilizat în mod activ colecțiile sale anterioare, oferind în același timp modele accesibile.
Un exemplu reprezentativ este modelul WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER, care a fost reprodus pentru cea de-a 70-a aniversare a mărcii ORIENT.

*Acestea nu sunt ceasuri calificate pentru scufundări care se conformează standardelor ISO.

(Stânga)
WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER
RA-AA0D04G. Acest ceas în stilul ceasurilor pentru scufundări este o reproducere a modelului original King Diver lansat în 1965. Această ediție limitată pentru aniversarea a 70 de ani adoptă „Jaguar Focus”, care simbolizează marca ORIENT, pentru cadranul său. Proprietățile de rezistență la apă au fost îmbunătățite, însă acesta nu este un ceas de scufundare conform standardelor ISO. Întoarcere automată (Cal. F6922). 22 bijuterii. 21.600 vibrații/oră. Rezervă de putere: aprox. 40 de ore. SS (diametru 43,8 mm, grosime 14 mm). Rezistență la apă: 20 bari. Ediție limitată de 2.700 de ceasuri în întreaga lume. Prețul modelului echivalent din Japonia este de 45.000 ¥.

(Dreapta)
WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER original
Primul ceas ORIENT rezistent la apă cu o lunetă rotativă interioară. Cu două coroane și o lunetă îngustată, designul amintește de ceasurile pentru scufundări Swiss din anii 1960. Înlocuit de AAA King Diver în 1969. Acest ceas are trei tipuri de cadrane. Fotografia prezintă modelul cel mai popular, cu puncte luminoase. Întoarcere automată (tipul L automat Cal. 660). 25 bijuterii. 18.000 vibrații/oră. SS (diametru 43 mm). Rezistență la apă: 40 m. Producție întreruptă.

ORIGINE

NOU

ORIGINE

Modelul original WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER, care a fost fabricat din 1965 până în 1969, a adoptat ace în formă de săgeată acoperite cu vopsea luminoasă. Indicii tridimensionali sunt gravați.

NOU

Modelele de reproducere lansate în 2020 au patru tipuri de cadrane. Modelul prezentat aici are cadranul Jaguar Focus cu gradații aurii și negre. Indicii au fost modificați la un tip cu diamond cut, iar brațele au diamond cut pe două fețe.

ORIGINE

Deoarece mecanismul cu întoarcere automată are un diametru de 30 mm, carcasa este mare cu un diametru de 43 mm. Din acest motiv, canelurile sunt îndoite în jos pentru a îmbunătăți potrivirea atunci când ceasul este purtat. Are o carcasă de tip compresor, dar spatele carcasei este un tip standard cu șurub.

NOU

Carcasa a fost remodelată într-o formă mai contemporană. Canelurile sunt mai scurte, îmbunătățind manipularea.

WEEKLY AUTO ORIENT KING
Ceasul DIVER, lansat în 1965, a fost un ceas pentru scufundări care a adăugat o carcasă de tip compresor rezistentă la apă, popular în acel moment, la un mecanism cu întoarcere automată cu clichet de înaltă eficiență. Ceasul avea o lunetă rotativă interioară, acționată de o coroană la ora 2. ORIENT a adoptat acest mecanism, care fusese utilizat numai de anumiți producători de ceasuri Swiss, pentru al doilea ceas pentru scufundări. Acceptarea unor astfel de provocări noi era tipică pentru ORIENT. Structura carcasei era o carcasă standard cu șurub. Cu toate acestea, proprietățile de rezistență la apă au fost îmbunătățite prin mărimea carcasei extinsă de la CALENDAR AUTO ORIENT SWIMMER, care era ca o versiune junior a acestui ceas, și printr-o garnitură mai groasă cu rezistență la apă.

Acest ceas a devenit un articol de colecție datorită designului său elegant care amintea de ceasurile pentru scufundări Swiss și datorită afișajului unic pe timp de zi de la ora 6. Deoarece diametrul carcasei a fost mare, de 43 mm, ORIENT a adăugat ulterior modele mai mici cu lunete rotative externe standard și modele cu întoarcere manuală.

Echipa de dezvoltare, care își dorea să creeze elemente specifice mărcii ORIENT, „a descoperit” modelul WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER din colecția de articole anterioare și a lansat un model de reproducere în 2020, care a marcat cea de-a 70-a aniversare a mărcii ORIENT. Echipa a dorit să realizeze o reproducere cât mai fidelă. Aceasta a reprodus fontul original al afișajului pe timp de zi și a adoptat fonturi cât mai apropiate posibil de original și pentru celelalte tipuri. Cristalul tip casetă a fost, de asemenea, aproximat folosind sticlă din cristal. Au fost depuse eforturi similare pentru brățară. Dezvoltatorii au reprodus o brățară cât mai asemănătoare posibil cu originalul numai pentru acest model.

Mai mult, ORIENT a îmbunătățit semnificativ detaliile acestui ceas. Rezistența la apă a fost crescută de la 40 m la 200 m și brățara s-a schimbat dintr-o brățară cu legătură pliată într-o brățara cu legătură solidă durabilă. Brațele sunt cu diamond cut pe două fețe, iar lejeritatea coroanelor este complet eliminată. Indicii gravați sunt modificați în indici aplicați, care sunt piese separate. Pe scurt, modelul WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER a evoluat într-un ceas pentru scufundări de înaltă calitate, bazându-se în același timp pe designul anterior.

Toate modelele sunt atractive, însă ediția limitată cu cadranul ce conține gradații colorate este cea mai atrăgătoare pentru fanii mărcii ORIENT. Fiind popular în prezent, ORIENT a adoptat un cadran cu gradații colorate, pe care l-a denumit „Jaguar Focus”, din anii '70. Acel cadran a fost ales pentru ediția limitată WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER, adăugând o culoare mai simbolică la acest model emblematic ORIENT.

ORIENT, care sărbătorește cea de-a 70-a aniversare, este o marcă realizată cu o măiestrie de încredere care a început să se inspire în mod activ din colecția sa anterioară. Dincolo de aceasta, ceasurile ORIENT și-au menținut punctele sale forte din trecut. WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER încorporează toate aceste componente, însă prețul este de doar 45.000 ¥ în Japonia. Prețurile accesibile ale ORIENT rămân neschimbate, chiar și pentru acest ceas nou și atractiv pentru scufundări.

NOUA CULOARE
RA-AA0D02R

NOUA CULOARE
RA-AA0D03E

DESIGN ORIGINAL
RA-AA0D01B

WEEKLY AUTO ORIENT KING
a fost lansat pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a mărcii ORIENT. Păstrând designul original, conținutul s-a îmbunătățit semnificativ, inclusiv rezistența la apă de 20 bari, și a fost adăugată o brățară cu legătură solidă. Ceasul are patru tipuri de cadrane: cadranul cu gradații colorate Jaguar Focus (RA-AA0D04G, ediție limitată de 2.700 de ceasuri în întreaga lume), cadranul negru cu designul original (RA-AA0D01B), cadranul verde ce conține culori noi (RA-AA0D03E) și cadranul roșu (RA- AA0D02R). Prețul modelului echivalent din Japonia este de 45.000 ¥.

*Retipărit din ediția japoneză Chronos din martie 2020

Urmăreşte-ne pe Instagram

Colors on the website may not be the exact color as the actual product. The specifications will be modified without notice for technical improvements.
The code on the dial or the caseback may differ from the actual product. Please note that some items on the website have limited availability.