1950 - New ORIENT

Anii '50

Noul ORIENT

Primul ceas ORIENT cu producție în masă. ORIENT a fost lansat pe 13 iulie 1950 prin închirierea fostei fabrici din Hino a companiei Toyo Tokei Co., Ltd. și a început producția ceasurilor de mână imediat în acel an. Acest ceas a fost dotat cu un mecanism mic care a fost proiectat în timpul perioadei în care ORIENT aparținea încă de Yoshida Watch Shop. Întoarcere manuală. Producție întreruptă.

1951 - Original ORIENT STAR

1951

ORIENT STAR original

Modelul ORIENT STAR a primit denumirea pe baza imaginii unei stele strălucitoare. Acea aspirație este vizibilă în brațele albastre din oțel și în alte detalii. Asemenea New ORIENT, a fost dotat inițial cu un mecanism de tipul celui antebelic. În anul următor, 1952, acesta a fost modificat cu mecanismul nou proiectat. Întoarcere manuală. 10 sau 15 bijuterii. Producție întreruptă.

1957 - ORIENT STAR

1957

ORIENT STAR
Dynamic

ORIENT, care folosise o versiune îmbunătățită a unui mecanism de tip antebelic, a lansat la mijlocul anilor 1950 mecanismul tip T centru-secundă, care suprapune rotița centrală și cea de-a patra rotiță.
ORIENT STAR Dynamic a fost dotat cu acest mecanism nou. Nivaflex, care este dificil de spart, a fost adoptat pentru arcul principal. Întoarcere manuală. Producție întreruptă.

1958 - ROYAL ORIENT

1958

ROYAL ORIENT

ROYAL ORIENT face parte din linia de lux ORIENT. Acesta a fost primul dispozitiv practic al ORIENT cu specificații de rezistență la apă. Această linie a fost continuată ulterior de Grand Prix și Fineness. ROYAL ORIENT a fost dotat cu un mecanism tip N cu un diametru extins pentru o precizie mai mare. Întoarcere manuală. 19 bijuterii. Producție întreruptă.

1964 - Original Diver’s Watch

1964

Original Diver’s Watch
Calendar Auto ORIENT

Acesta a fost primul ceas pentru scufundări al ORIENT. ORIENT a fost printre primele mărci care s-au extins în afara Japoniei la mijlocul anilor 1950 și s-a axat pe tendințele din străinătate. ORIENT a lansat și un ceas rezistent la apă cu un cronometru mondial în același an. Întoarcere automată (tip LCW). 21 bijuterii. SS (diametru 40 mm). Producție întreruptă.

ORIENT Grand Prix 100

ORIENT
Grand Prix 100

O capodoperă ambițioasă care a avut o contribuție excelentă la reputația ORIENT. Pentru a prelua conducerea în „concursul de bijuterii” din acel moment, ORIENT a crescut numărul de bijuterii pentru ceasurile cu întoarcere automată de la 64, pentru Grand Prix 64, la 100. De asemenea, a fost utilizat Triostat de înaltă calitate pentru știftul regulatorului și a fost adoptat Incabloc pentru sistemul de protecție împotriva șocurilor. Întoarcere automată (Cal. 991). 100 bijuterii. Producție întreruptă.

ORIENT Flash

ORIENT
Flash

Succesor al ORIENT Luminous lansat în 1958. Când butonul de la ora 2 este apăsat, întregul cadran este iluminat prin beculețe. Acesta a fost conceput ca un ceas de mână extrem de ambițios, însă producția a fost întreruptă după o perioadă scurtă de timp, deoarece carcasa nu era rezistentă la apă. ORIENT Flash a fost reprodus ulterior și a devenit un model popular. Întoarcere manuală (tip L). 21 bijuterii. Producție întreruptă.

1965 - Original WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER

1965

WEEKLY AUTO
ORIENT KING DIVER original

Modelul King Diver original cu designul său elegant. Acest ceas a combinat o carcasă tip compresor cu un mecanism solid cu întoarcere automată tip L. Totuși, rezistența la apă era aproximativ aceeași ca la un ceas obișnuit. Întoarcere automată (tip L, ulterior Cal. 660). 25 bijuterii. SS (diametru 43 mm). Rezistență la apă: 40 m. Producție întreruptă.

ORIENT Multi Year Calendar

ORIENT
Multi Year Calendar

Modelul Multi Year Calendar indica ziua cu o singură ajustare pe lună. Dar calendarul putea afișa numai anii cuprinși între 1960 și 1981. Aceasta este versiunea inițială cu un mecanism cu întoarcere manuală. Acesta a fost schimbat ulterior într-un mecanism cu întoarcere automată, iar ceasul a fost un mare hit. Întoarcere manuală (Cal. 316). 21 bijuterii. Producție întreruptă.

1967 - ORIENT Fineness

1967

ORIENT
Fineness

Mecanismul seriei Cal. 3900, care era la acea vreme cel mai subțire din lume pentru un ceas cu întoarcere automată cu afișaj al zilei și al datei. A dobândit o subțirime de 3,9 mm prin devierea angrenajului de rotițe și montarea unui inversor compact. Întoarcere automată (Cal. 3900). 35 bijuterii. SS. Producție întreruptă.

1969 - ORIENT World Diver

1969

ORIENT
World Diver

Succesor al modelului CALENDAR AUTO ORIENT SWIMMER WORLD TRIP lansat în 1964. Pe lângă afișajul zilei și al datei, oferă un afișaj simplu cu format de 24 de ore. Mecanismul seriei Cal. 34-1. Întoarcere automată (seria Cal. 34-1). 21 bijuterii. SS (diametru 43 mm). Producție întreruptă.

ORIENT KING DIVER 1000

ORIENT
KING DIVER 1000

Acesta este un ceas pentru scufundări cu o rezistență la apă de 1.000 m. Utilizează o carcasă C.R.S. Swiss, deoarece carcasele cu o funcție ermetică de nivel înalt nu puteau fi fabricate în Japonia în acel moment. Ceasul are o carcasă interioară de fier moale pentru a-și îmbunătăți proprietățile antimagnetice. Întoarcere automată (seria Cal. 49). 27 bijuterii. SS (diametru 43 mm). Producție întreruptă.

1970 - ORIENT Jaguar Focus

1970

ORIENT
Jaguar Focus

Conducerea ORIENT s-a grăbit să dezvolte un cadran colorat, gândindu-se că trendul de produse colorate va include și ceasurile. Drept rezultat, au dezvoltat cadranul Jaguar Focus cu o gradare a culorilor în două tonuri. Culoarea este mai vie datorită cristalului din sticlă cu nouă fațete. Întoarcere automată. Producție întreruptă.

1971 - Cal. 46 Series Movement

1971

Mecanismul
seriei Cal. 46

Mecanismul principal care a înlocuit mecanismul cu întoarcere automată tip L. O gamă mai largă de aplicații, deoarece mecanismul este mai mic și mai subțire. Adoptarea unei manete magice asigură și o eficiență ridicată a întoarcerii. După fuziunea cu Epson, finisajul și precizia au fost îmbunătățite și mai mult. Acesta este în continuare mecanismul principal al ORIENT.

1976 - ORIENT Touchtron

1976

ORIENT
Touchtron

Model cu un modul cu LED dezvoltat împreună cu Sharp. Acesta a fost primul ceas din lume care se aprinde cu LED și la care ora este afișată atunci când este atinsă carcasa. Dar acest lucru făcea ca ceasul să nu funcționeze corespunzător și a fost înlocuit de Touchtron II cu afișaj iluminat prin simpla apăsare a unui buton. Producție întreruptă.

ORIENT Multi Year Calendar

ORIENT
Multi Year Calendar

Aceasta este versiunea cu întoarcere automată a Multi Year Calendar. Modelul Multi Year Calendar, care a semiautomatizat plăcile din metal ale calendarului utilizate la acea vreme, a dobândit popularitate la nivel mondial. Modelul din 2009 reprodus folosind aproape același design a devenit o piesă de colecție. Întoarcere automată (seria Cal. 46). Producție întreruptă.

1991 - ORIENT MON Bijou

1991

ORIENT
MON Bijou

Astăzi, modelele skeleton au devenit sinonime cu ORIENT. Predecesorul lor a fost MON Bijou lansat în 1991. Mecanismul acestui ceas a fost adoptat ulterior și pentru ORIENT STAR. Carcasă luxoasă, din oțel inoxidabil, cu un finisaj cu placă din aur. Întoarcere automată (Cal. 48320). Producție întreruptă.

1997 - ORIENT M-Force

1997

ORIENT
M-Force

Ceas sport cu vizibilitate extrem de ridicată și carcasă solidă. A evoluat într-un ceas pentru scufundări la 200 m, conformându-se cu standardele JIS în 2011. Acesta a fost primul ceas ORIENT care a utilizat titan pur pentru carcasă și brățară. Întoarcere automată (seria Cal. 46). Rezistență la apă: 20 bari. Producție întreruptă.

2004 - ORIENT Mecha Trenics

2004

ORIENT
Mecha Trenics

Ceas cu trei fusuri orare, cu trei mecanisme cu întoarcere automată din seria Cal. 55 pentru femei. „Tre” înseamnă trei în limba italiană. Se poate stabili instantaneu ora oriunde în lume prin folosirea inelului orar. Întoarcere automată (seria Cal. 55). SS (diametru 50,5 mm). Ediție limitată (999 la nivel mondial). Producție întreruptă.

ROYAL ORIENT

ROYAL ORIENT

Aceasta a fost cea mai mare operă de artă realizată de Orient Watch. Asamblat la atelierul de ceasuri al Centrului Tehnic Orient înființat în 2003. Mecanismul a avut de asemenea un design nou. Ceasul a fost vândut ca un produs obișnuit din 2008. Întoarcere automată (Cal. 88700). 30 bijuterii. SS (diametru 38 mm). Ediție limitată (100). Producție întreruptă.

2005 - ORIENT STAR Retro Future

2005

ORIENT STAR
Retro Future

ORIENT a căutat să încorporeze factori de design din alte genuri încă din anul 2000, iar rezultatul a fost Retro Future. Acest model adoptă un motiv de design auto. Design semi-skeleton, prin care rotița de echilibrare a mecanismului poate fi văzută de pe cadran. Întoarcere automată (seria Cal. 46). Producție întreruptă.

2014 - ORIENT STAR Modern Skeleton

2014

ORIENT STAR
Modern Skeleton

Model reprezentativ al noului ceas ORIENT. Detalii elaborate, inclusiv indici și brațe cu diamond cut și cristale safir. Rezervă de putere: aprox. 40 de ore. Întoarcere automată (Cal. 40S62). SS (diametru 41,0 mm, grosime 12,0 mm). Rezistență la apă: 10 bari. Producție întreruptă.

2016 - ORIENT STAR Skeleton

2016

ORIENT STAR
Skeleton

Modelul Skeleton care încorporează tradiția aplicată de la Mon Bijou. Aspectul skeleton este subliniat prin amplasarea corespunzătoare a pieselor mecanismului. Întoarcere automată (Cal. 48E51). 23 bijuterii. 21.600 vibrații/oră. Rezervă de putere: aprox. 50 de ore. SS (diametru 39 mm). Rezistență la apă: 5 bari. 240.000 ¥ în Japonia.

オリエントスター メカニカルムーンフェイズ

2017

ORIENT STAR
Mechanical Moon Phase

Acest model combină un afișaj cu rezervă de putere cu un design semi-skeleton și un afișaj cu fazele lunii. Luând în considerare funcțiile și finisajul, prețul este incredibil. Întoarcere automată (Cal. F7X62). 22 bijuterii. 21.600 vibrații/oră. Rezervă de putere: aprox. 40 de ore. SS (diametru 41,0 mm, grosime 13,8 mm). Rezistență la apă: 5 bari. 170.000 ¥ în Japonia.

Tama Keiki Company, predecesorul Orient Watch Company, a fost fondată în 1950, însă originile ORIENT datează din anul 1901, când producătorul de ceasuri Shogoro Yoshida a deschis Yoshida Watch Shop în Ueno, Tokyo, pentru importul și vânzarea de ceasuri. Yoshida a început să producă carcase de ceas din 1913, iar în 1920 a fondat Toyo Tokei Manufacturing care producea ceasuri. Compania a început să fabrice ceasuri de mână din 1934 și a finalizat fabrica cu patru etaje din Hino în 1936. Toyo Tokei Manufacturing a fost nevoită să se implice în producția în masă de armament aerian în timpul războiului. După război, a fost redeschisă, dar s-a confruntat cu dificultăți financiare și a fost dizolvată.

În 1950, angajații fabricii din Hino s-au reunit și au început să funcționeze ca Tama Keiki Company, care și-a schimbat denumirea în Orient Watch Company în aprilie 1951 și a lansat producția de ceasuri de mână, ceasuri cu alarmă și rulmenți mici.

Ceea ce este unic la Orient Watch este faptul că, exact după ce compania a fost fondată, Tamotsu Aoki a fost invitat să devină consilier. Aoki a fost profesor emerit al Universității din Tokyo. A deținut funcția de prim președinte al Institutului de ceasuri din Japonia și a instituit schimbări majore în industria japoneză de ceasuri în calitate de teoretician. Sub îndrumarea sa, fiabilitatea ceasurilor mărcii ORIENT s-a îmbunătățit considerabil. Orient Watch, care și-a revenit din perioada confuză postbelică, a lansat mecanismul tip T centru-secundă în 1955 și mecanismul tip N cu diametru mare în 1958. ROYAL ORIENT lansat în același an a fost dotat cu acel tip de mecanism. Adoptând un mecanism modern, Orient Watch a început să exporte ceasuri în Taiwan, S.U.A., Canada, Iran, Brazilia și alte țări.

Chiar și în prezent, activitatea ORIENT din străinătate este mai amplă decât cea din Japonia, iar aceste baze au fost puse în anii '50. Producția avansată din străinătate a forțat ORIENT să-și sporească competitivitatea. În 1961, ORIENT a lansat mecanismul cu întoarcere automată tip N, care are un mecanism de întoarcere automată cu clichet, care amintește de ceasurile cu întoarcere automată tip Peraton ale producătorilor de ceasuri Swiss. Din momentul în care a dobândit un nivel de competitivitate pentru a provoca producătorii de ceasuri Swiss, ORIENT a început să pună accent pe unicitate. În loc să reducă prețurile, a încercat să se diferențieze prin design și mecanism și să câștige cotă de piață.

Modelele precursoare au fost Grand Prix 100 și Flash, lansate în 1964. Grand Prix 100 a avut specificații de lux cu un mecanism cu întoarcere automată tip L, care a înlocuit tipul N al predecesorilor săi și a crescut numărul de bijuterii la 100 de bijuterii. Flash a fost un ceas care putea aprinde cadranul folosind o baterie instalată. Deși această idee era în sine identică cu cea a modelului Luminous din 1958, circumferința cadranului a fost decorată cu lucrări cu diamante, demonstrând devotamentul ORIENT pentru design.

În 1965, WEEKLY AUTO ORIENT KING DIVER a reprezentat, de asemenea, un experiment în design. Designul stilat, care amintește de ceasurile pentru scufundări Swiss, a ieșit în evidență față de ceasurile pentru scufundări din Japonia de la acea vreme. Apoi, a fost modelul Fineness în 1967, care a realizat o sofisticare atât a designului, cât și a funcțiilor. Fineness, care a fost creat ca succesor al ORIENT Grand Prix, avea un mecanism Cal. 3900 care era cel mai subțire din lume în acel moment pentru un ceas care afișa atât ziua, cât și data.

De la sfârșitul anilor '60, ORIENT a continuat să-și avanseze tendința către unicitate. Racer F3 cu o carcasă cu formă ovală a fost lansat în 1968, iar în 1969 a fost adăugat modelul World Diver colorat. Apoi, Jaguar Focus cu cadranul său îmbunătățit cu gradare a culorilor, care este considerat modelul ORIENT cel mai distinct, a fost lansat în 1970. Datorită stratului de cristale, s-a accentuat impresia că ORIENT este asociat culorilor. Cu modificări ale designului, mecanismul existent cu întoarcere automată tip L a devenit prea mare și prea gros. ORIENT folosise și mecanismele Seiko, dar a lansat un mecanism cu întoarcere automată seria Cal. 46 fabricat la nivel intern în 1971. Acesta este calibrul principal utilizat în continuare de ORIENT astăzi. ORIENT s-a orientat ulterior către fabricarea de ceasuri quartz, dar a continuat să lanseze modele unice de ceasuri mecanice, inclusiv Multi Year Calendar și ceasul tip skeleton, Mon Bijou. Acestea pot fi considerate culminarea încercării de unicitate a ORIENT în ceea ce privește designul și funcționarea. Această direcție a continuat să fie urmată de ceasurile mecanice ulterioare ale ORIENT. M-Force, lansat în 1997, a fost un ceas sport colorat distinct ORIENT cu un mecanism seria Cal. 46, iar modelul Mecha Trenics, lansat în 2004, a fost un model ambițios cu trei mecanisme folosite în general la ceasurile pentru femei. Acesta putea fi creat numai de ORIENT. Între timp, ROYAL ORIENT, lansat în același an, a fost un ceas foarte rafinat care amintea de versiunea originală din 1958 și de modelul Fineness din 1967. A fost o capodoperă care a demonstrat măiestria designului ORIENT. ORIENT a menținut în mod constant această poziție după fuziunea sa cu Seiko Epson. Modelele skeleton după 2014 evidențiază atractivitatea ceasurilor mecanice prin evidențierea rotiței de echilibrare și au fost concepute pentru a fi și mai atractive ca ceasuri, îmbunătățind măiestria designului interior și exterior. În loc să reducă prețurile, ORIENT a uimit prin atracția funcțiilor și a designurilor sale. În timp ce formele ceasurilor s-au schimbat, individualitatea distinctă a acestora se regăsește și la modelele de astăzi.

*Retipărit din ediția japoneză Chronos din martie 2020

Urmăreşte-ne pe Instagram

Colors on the website may not be the exact color as the actual product. The specifications will be modified without notice for technical improvements.
The code on the dial or the caseback may differ from the actual product. Please note that some items on the website have limited availability.